Teljes kiőrlésű francia kifli
Felhasznált gabonák: búza
A teljes kiőrlés lehetővé teszi, hogy az előzetesen megtisztított gabonaszem összes hasznos alkotórésze, a korpa és a csíra is megmaradjon. Az így készült péksüteményeknek magasabb az élelmi rost-, vitamin-, fehérje-, ásványi anyag-tartalmuk, és jellemzően tömörebbek, vaskosabb szerkezetűek. A JÓkenyér teljes kiőrlésű francia kifli csakis a saját malmunkban, frissen őrölt, teljes kiőrlésű lisztből készül. Ezzel együtt sikerült egy viszonylag laza szerkezetű, a kategóriájában kifejezetten könnyűnek tekinthető péksüteményt megalkotnunk. Hogyan? A tésztát, – amely eleve vajban gazdag, – a vajjal tovább rétegeltük, majd jó sokáig hagytuk pihenni, hogy kellően összeérhessenek az ízek. Az eredmény tehát egy igazán különleges élmény, mely testünket és lelkünknek egyaránt nemesbíti. Egy páratlan finomság az egészséges péksütemények között. Ropogós sarkát még a francia pékek is megirigyelnék!
Összetevők:
frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, ivóvíz, lapvaj*, élesztő, kristálycukor, tengeri só, búza előtészta*
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 355 kcal / 1480 kJ |
Zsír | 16,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 11,23 g |
Szénhidrát | 39,6 g |
amelyből cukrok | 2,3 g |
Rost | 7,1 g |
Fehérje | 7,7 g |
Só | 0,78 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)