Teljes kiőrlésű francia kifli
Felhasznált gabonák: teljes kiőrlésű búza
A teljes kiőrlés lehetővé teszi, hogy az előzetesen megtisztított gabonaszem összes hasznos alkotórésze, tehát nem csak a magas keményítőtartalmú magbelső, hanem a korpa és a csíra is megmaradjon. Az így készült péksüteményeknek magasabb az élelmi rost-, fehérje-, telítetlen zsírsav-, vitamin-,ásványi anyag- és antioxidánstartalmuk, ezért szerkezetük is tömörebb. A JÓkenyér teljes kiőrlésű francia kifli csakis a saját malmunkban, frissen, közvetlenül a kenyérkészítés előtt őrölt, teljes kiőrlésű lisztből készül. Ezzel együtt sikerült a teljes kiőrlésű kategórián belül egy könnyebbnek tekinthető péksüteményt megalkotnunk, ami akár ideális szendvicsalap is lehet. A tésztát vajjal rétegeltük, majd jó sokáig hagytuk pihenni, hogy kellően összeérhessenek az ízek. Egy páratlan finomság az egészséges péksütemények között. Ropogós sarkát még a francia pékek is megirigyelnék!
Összetevők:
frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, ivóvíz, lapvaj*, élesztő, kristálycukor, tengeri só, búza előtészta*
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 355 kcal / 1480 kJ |
Zsír | 16,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 11,23 g |
Szénhidrát | 39,6 g |
amelyből cukrok | 2,3 g |
Rost | 7,1 g |
Fehérje | 7,7 g |
Só | 0,78 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)