Hónap témája

Teljeskiőrlésű kakaós csiga – régi kedvenc új köntösben!

Teljeskiőrlésű kakaós csiga – régi kedvenc új köntösben!

Diós-kenyér.jpg

 

A kakaós csiga a legkedveltebb péksüteményünk, mi magyarok többet vásárolunk belőle, mint bármi más péksüteményből. Ezért is éreztük fontosnak, hogy megalkossuk ennek a péksüteménynek az egészséges, 100% teljeskiőrlésű verzióját.

A kakaós csiga 1908-as feltalálása óta töretlen népszerűségnek örvend. Bár eredetileg kakaós tekergének hívták, mára mindenki csak csigaként ismeri, és olyannyira népszerű, hogy éves szinten több mint 90 millió darabot fogyasztunk belőle. A teljeskiőrlésű kakaós csigánkhoz kizárólag saját malmunkban, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzalisztet használunk fel. A tésztához sok vajat adunk, és sokáig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Így kívül ropogós, belül pedig puha tésztát kapunk, amit sok-sok kakaóval töltünk meg. Az eredmény sokkal több mint kakaós csiga: egy tradíció méltó megújítása, ami egyszerre hozza a megszokott ízeket, közben pedig teljesen új élményt nyújt. Jó hír a diétázóknak, hogy egy darab 100% teljeskiőrlésű kakaós csiga mindössze 245 Kcal-t tartalmaz. Mi a Jókenyérnél hiszünk abban, hogy jó kenyeret csak kiváló és természetes alapanyagból lehet készíteni. 100% teljeskiőrlésű lisztből készült termékeink méltán tartoznak a kedvencek közé: nemcsak finomak, de egészségesek is. Fontos alapanyagunk a teljeskiőrlésű liszt, amihez a gabonát Magyarország egyik legmodernebb malmából szerezzük be. A malomból hozzánk a külső héj eltávolítása – azaz a koptatás – után érkezik a gabona, amit magunk őrlünk frissen, minden nap. Így megőrizzük a gabonaszemek magas vitamin- ásványianyag és enzimtartalmát. Az európai normák szerint működő minőségbiztosítási rendszerünk a garancia arra, hogy kizárólag csak kiváló minőségű alapanyagot használjunk fel. Természetesen a 100% teljeskiőrlésű kakaós csigánk sem tartalmaz ízfokozót, adalékanyagot illetve tartósítószert.

Hogy a teljeskiőrlésű kakaós csigánkhoz még nagyobb kedvet csináljunk, májusban kedvező áron kínáljuk a JÓkenyér szaküzletekben!