Burgonyás kenyér
Felhasznált gabonák: búza, rozs
A burgonya kenyérben történő felhasználása régmúlt időkre tekint vissza. Dédanyáink eleinte a búza, mint kenyérgabona szűkös rendelkezésre állása miatt, majd a kenyér frissességének megőrzése céljából használták. Burgonyával hosszan eltartható, finom ízű, nem morzsálódó kenyeret lehetett készíteni. A JÓkenyér burgonyás kenyerének kellemesen savanykás íze és tradicionális formája a nosztalgiázóknak és a mindig újra vágyóknak is különleges élményt jelenthet. Mint minden kenyerünket, a JÓkenyér burgonyás kenyeret is saját kovásszal, adalék és színezőanyag mentesen készítjük. Készítés előtt saját magunk őröljük a burgonyás kenyerünkhöz a teljes kiőrlésű rozslisztet.
Összetevők:
ivóvíz, búzaliszt – BL112*, teljes kiőrlésű rozskovász*, frissen őrölt teljes kiőrlésű rozsliszt*, rozsliszt – RL125*, burgonyapehely, tengeri só, élesztő.
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 932 kJ / 220 kcal |
Zsír | 1,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,24 g |
Szénhidrát | 40,8 g |
amelyből cukrok | 2,9 g |
Rost | 5,2 g |
Fehérje | 8,7 g |
Só | 1,1 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
A termék a JÓKENYÉR szaküzletein felül, csomagolt kivitelben megvásárolható az Auchan üzletekben szerte az országban, illetve Budapesten és környékén a Tesco, CBA és SPAR üzletekben, valamint független partnereinknél.
Keresd kovásszal készült friss kenyereinket az áruházak és a boltok polcain!