Leírás
Teljes kiőrlésű magos kenyerünk kétféle mag – szezámmag és lenmag – felhasználásával, teljes kiőrlésű gabonából őrölt lisztből készült. Utóbbi nagy előnye, hogy tartalmazza a gabonaszemek héját, így a velük készült kenyér tápértéke (ásványi anyagok és nyomelemek), valamint rosttartalma a fehér kenyerekéhez viszonyítva lényegesen magasabb. A tésztát lenmaggal gazdagítottuk, mely az egyik legfontosabb esszenciális zsírforrás, és számos egyéb jótékony hatása mellett segít kivédeni a káros zsírok lerakódását az erek falán. A lenmag mellett zabpehely is kerül a kenyérbe, hisz a zab a leginkább fehérjedús gabonaféle. A benne található béta-glükán bizonyítottan csökkenti a vér koleszterin szintjét.
A kenyér tetejére szezámmagot szórtunk, mely jelentős kalciumforrás. Súlyarányosan hétszer több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej, és vetekszik a tehénsajtok kalciumtartalmával. A végeredmény egy enyhén savanykás ízű kenyér. Aki szereti a német kenyereket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia!