Hónap témája

Óriáskifli – a nagy kedvenc!

ÓRIÁSKIFLI – a nagy kedvenc!

Februárban kedvezményes áron szaküzleteinkben

Kisgyerekek nagy kedvence a frissen sült kifli, hiszen az akkor a legfinomabb, amikor még meleg. Nem így az óriáskifli, ami méretének köszönhetően tovább marad friss, a ropogós külső héj hosszan megóvja a puha, foszlós belsőt. Az óriáskifli így tökéletes választás tízóraira, uzsonnára, gyors és kiadó vacsorákhoz, de túrákon is tökéletes kísérő! S hogy senki ne maradjon óriás szendvics nélkül, ebben a hónapban kedvezményesen kínáljuk szaküzleteinkben!

Az első kiflik története

Az első kifliket Bécs sikertelen török ostromát követően sütötte egy osztrák pék. A többszöri, eredménytelen támadások után a török sereg éjjel kezdett aknákat ásni a város alá, hogy így vegye be Bécset. Ám az éjjel is dolgozó pékek arra lettek figyelmesek, hogy mozog alattuk a föld, remeg a műhely… A harangokat azonnal félreverték és a város védelmezői ismét sikerrel verték le a törökök ostromát, s a közeli templomra így a török félhold helyett ismét kereszt kerülhetett. Ennek emlékére sütötte első félhold alakú péksüteményeit bizonyos Wendler pékmester.


Milyen a JÓ óriáskifli?

A JÓkenyér óriáskiflit valódi szendvics-rajongóknak alkottuk, akik nem érik be kevesebbel, csak olyan finomsággal, ami egészben, törve, karikázva, félbevágva és ketté szelve is tökéletes választás!
A hagyományos kiflikhez hasonlóan óriáskiflink is tradicionális tejes tésztából készül, amit saját kovászunkkal kelesztünk. Az így kapott könnyű tésztát nyújtjuk, formázzuk, majd hosszan pihentetjük. A kovásznak köszönhető finom íze, az elnyújtott érlelésnek pedig, hogy hosszan friss marad – mi más kellhet még egy tökéletes szendvicsalap születéséhez?

Tudj meg többet az óriáskiflinkiről! (összetétel, tápérték adatok)
Szaküzleteink listájában keresd meg a hozzád legközelebbi lelőhelyet!

#szeretemakenyeret #jókenyér #óriáskifli #kifli #tartósítószermentes #adalékmentes #kovásszal #hosszúérleléssel