Kézműves diós kalács
Felhasznált gabonák: búza
Ma már nem csak az ünnepi asztal dísze a kalács, de rendszeres szereplője reggeliknek, vacsoráknak, és sokszor kerül uzsonnaként is terítékre. A hagyományos vajas és kakaós változatok mellett különleges kézműves kalácsaink is megédesítik a hétköznapokat, ünnepnapokat egyaránt. Diós kalácsunk vajjal dúsított tésztáját hosszú érleléssel készítjük, amitől nemcsak harmonikusabb, lágyabb tésztát kapunk, de az így készült finomság napokig finom, foszlós marad. Kézzel fonott kalácsaink bőséges töltelékét magas minőségű alapanyagokból saját üzemünkben készítjük, ahol a diót darálás előtt lepirítjuk, hogy igazán különleges ízvilágot kapjunk.
Összetevők:
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, dióbél*, kristálycukor, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, vaj*, teljes tojáslé*, sovány tejpor*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só, fahéj
Az allergén összetevőket *-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia | 374 kcal / 1570 kJ |
Zsír | 16,08 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,24 g |
Szénhidrát | 47,48 g |
amelyből cukrok | 16,64 g |
Rost | 2,61 g |
Fehérje | 8,66 g |
Só | 0,43 g |
*1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)