100% teljeskiőrlésű termékeink

Egészséges és finom

Miért jó a 100% teljeskiőrlésű termék?

 

 

  • Kizárólag frissen őrölt teljeskiőrlésű lisztből készül, megőrizve a gabonaszem minden tápanyagát.
  • A magas rosttartalomnak köszönhetően kevesebbtől is jól lakunk.
  • Kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a fehér kenyér.
  • Mint minden JÓkenyér, a 100% teljeskiőrlésű kenyereink is saját kovásszal, hosszú tésztavezetéssel készülnek, nem tartalmaznak adalékanyagot és tartósítószert.
              jokenyer-pecset

Újdonság! Itt a megvalósult álom:  100% teljeskiőrlésű kakaós csiga

 
 
100% TELJESKIŐRLÉSŰ KENYEREK

Felhasznált gabonák: búza, rozs, zab
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján) 
Energia: 927 kJ
Energia: 220 kcal
Zsír: 2,7 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,52 g
Szénhidrát: 33 g
Amelyből cukrok: 1,8 g
Rost: 11 g
Fehérje: 9,9 g
Só: 1,1 g
 

Teljeskiőrlés kenyerünk magvakkal kétféle mag – szezámmag, lenmag – felhasználásával, csak teljeskiőrlésű gabonából őrölt lisztből készült. Utóbbi nagy előnye, hogy tartalmazza a gabonaszemek héját, így a velük készült kenyér tápértéke (ásványi anyagok és nyomelemek), valamint rosttartalma a fehér kenyerekéhez viszonyítva lényegesen magasabb. Ezen kenyerünk is 100%-ban természetes alapanyagokból, saját kovásszal és hosszú érlelési technológiával készült. A tésztát lenmaggal gazdagítottuk, mely talán az első és egyik legfontosabb esszenciális zsírforrás, és számos egyéb jótékony hatása mellett segít kivédeni a káros zsírok lerakódását az erek falán. A lenmag mellett zabpehellyel dúsítottuk a tésztát, hisz a zab a leginkább fehérjedús gabonaféle, melyben található béta-glükán bizonyítottan csökkenti a vér koleszterint szintjét. A kenyér tetejére szezámmagot szórtunk, mely egy igen fontos kalciumforrás. Súlyarányosan hétszer több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej, és vetekszik a tehénsajtok kalciumtartalmával. A végeredmény egy enyhén savanykás ízű kenyér fajta. Aki szereti a német kenyereket, annak érdemes megkóstolni! Az Ön kényelmére szeletelt és csomagolt változatban is kapható.

Összetevők

víz, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzaliszt*, frissen őrölt teljeskiőrlésű rozsliszt*, zabpehely*, lenmag, tengeri só, élesztő, szezámmag*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 

 

Felhasznált gabonák: búza
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján)
Energia: 956 kJ
Energia: 228 kcal
Zsír: 5,4 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,94 g
Szénhidrát: 31,2 g
Amelyből cukrok: 1,5 g
Rost: 10,2 g
Fehérje: 8,5 g
Só: 1,12 g
 

Ezen kenyerünk csak csomagolt formában kapható, de nevezhetnénk a teljeskiőrlésű napraforgós kenyerünk kistestvérének is. Hasonlóan a nagytestvérhez frissen őrölt teljeskiőrlésű búza- és rozslisztből készül - így a gabona teljes értékét tartalmazza –, amit napraforgómaggal dúsítottunk. A napraforgómag zsírtartalma értékes, mert gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, melyeknek fontos szerepe lehet a szív – és érrendszeri betegségek megelőzésében. Kiemelkedő a B1 és E-vitamin, valamint a kálium, magnézium és kalcium tartalma. Hogy a családi különbségekre is felhívjuk a figyelmet, brotter-ünk tetejét szezámmaggal és lenmaggal is megszórtuk, ezzel tovább növelve a magokban található ásványi anyagok jótékony hatását szervezetünkre. A csak teljeskiőrlésű lisztet tartalmazó kenyér savanykás ízű és nagyon hosszan eltartható, frissességét sokáig megőrzi. Ezen termékünk is – a Jókenyér többi kenyeréhez hasonlóan - adalék-és színezőanyagmentes, a csomagoláshoz pedig nem használunk fel védőgázt, így tartósítószer nem éri a pékáru felületét sem. Mint mindegyik csomagolt kenyerünket, az Ön kényelmére a 100% Teljeskiőrlésű Brotterünket is előre felszeleteljük.

Összetevők

víz, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzaliszt*, frissen őrölt teljeskiőrlésű rozsliszt*, napraforgóbél, só , élesztő , szezámmag*, lenmag.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 

 

Felhasznált gabona: rozs
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján) 
Energia: 896 kJ
Energia: 213 kcal
Zsír: 1,8 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,25 g
Szénhidrát: 36,5 g
Amelyből cukrok: 2,8 g
Rost: 11,9 g
Fehérje: 6,7 g
Só: 1,4 g
 

Az igazi rozskenyér rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a kenyérkülönlegességet, melynek eredete Finnországhoz köthető. A finnek elsődleges gabonája a rozs. A savanyú, vagy az egész rozs-szemes savanyú kenyér, valamint a savanykás, lapos száraz rozskenyér olyan különleges csemegék, amit Finnországon kívül másutt nem is nagyon ismernek. Ez utóbbi ihlette a JÓkenyér finn rozskenyerét. Tömör bélzet és kimondottan erős, de harmonikus savanykás íz jellemzi ezt a csak teljeskiőrlésű lisztből készült kenyeret. Kiváló választás sajtokhoz, sonkákhoz.

Összetevők

víz, frissen őrölt teljeskiőrlésű rozsliszt*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 

 

Felhasznált gabonák: búza, rozs, zab

TK zabpelyhes kenyér

Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1031 kJ
Energia: 244 kcal
Zsír: 2,58 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,34 g
Szénhidrát: 43,74 g
Amelyből cukrok: 0,10 g
Rost: 6,08 g
Fehérje: 8,44 g
Só: 1,11 g
 

A teljes őrlésű lisztekből készült termékek az utóbbi években nagyon keresettek lettek. A kenyérgyártásban megszerzett tapasztalataink alapján készítettük el ezt a hamisítatlan, kizárólag frissen őrölt, teljeskiőrlésű lisztből készült kenyeret, mely zabban különösen gazdag. Kiemelkedő az élelmi rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalma, ráadásul élesztőt sem tartalmaz, így a Candida diétát folytatók is fogyaszthatják!

Összetevők

víz, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzaliszt*, frissen őrölt teljeskiőrlésű rozsliszt*, zabpehely*, tengeri só.

 

 

Felhasznált gabonák: búza, rozs
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1101 kJ
Energia: 262 kcal
Zsír: 6,95 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,4 g
Szénhidrát: 37,57 g
Amelyből cukrok: 0,12 g
Rost: 7,13 g
Fehérje: 8,73 g
Só: 1,26 g
 

A gabona teljes értékét tartalmazó kenyér, napraforgómaggal ízesítve, magas színvonalon elkészítve. A csak teljeskiőrlésű lisztet tartalmazó kenyér nagyon hosszan eltartható, frissességét sokáig megőrzi. Savanykás íze és a formája alkalmas lehet arra, hogy a toastsütőben készült kissé unalmas melegszendvicset feldobjuk.

Összetevők

víz, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzaliszt*, frissen őrölt teljeskiőrlésű rozsliszt*, napraforgóbél, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 

Felhasznált gabonák: rozs
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján) 
Energia: 896 kJ
Energia: 213 kcal
Zsír: 1,8 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,25 g
Szénhidrát: 36,5 g
Amelyből cukrok: 2,8 g
Rost: 11,9 g
Fehérje: 6,7 g
Só: 1,4 g
 

Sokan emlékezhetnek a régi rendszerben néha-néha beszerezhető igazi orosz fekete kenyérre. Ez a termék igen hasonló hozzá. Tömör bélzet és kimondottan erős, de harmonikus savanykás íz jellemzi ezt a csak teljeskiőrlésű lisztből készült kenyeret. Kiváló választás sajtokhoz, sonkákhoz. Rendkívül finom pirítós készíthető belőle.

Összetevők

víz, frissen őrölt teljeskiőrlésű rozsliszt*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
100% TELJESKIŐRLÉSŰ PÉKSÜTEMÉNYEK

Felhasznált gabonák: búza
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1582 kJ
Energia: 377 kcal
Zsír: 14,23 g
Amelyből telített zsírsavak: 8,63 g
Szénhidrát: 51,27 g
Amelyből cukrok: 23,55 g
Rost: 8,06 g
Fehérje: 6,79 g
Só: 0,71 g
 

A kakaós csiga a legkedveltebb péksüteményünk, mi magyarok többet vásárolunk belőle, mint bármi más péksüteményből. Ezért is éreztük fontosnak, hogy megalkossuk ennek a péksüteménynek az egészséges, 100% teljeskiőrlésű verzióját. A teljeskiőrlésű kakaós csigánkhoz kizárólag saját malmunkban, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzalisztet használunk fel. A tésztához sok vajat adunk, és sokáig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Így kívül ropogós, belül pedig puha tésztát kapunk, amit sok-sok kakaóval töltünk meg. Az eredmény sokkal több mint kakaós csiga: egy tradíció méltó megújítása, ami egyszerre hozza a megszokott ízeket, közben pedig teljesen új élményt nyújt. Jó hír a diétázóknak, hogy egy darab 100% teljeskiőrlésű kakaós csiga mindössze 245 Kcal-t tartalmaz. Kóstolja meg ezt az egészséges finomságot szaküzletünkben!

Összetevők

frissen őrölt teljeskiőrlésű búzaliszt*, víz, kristályckor,
vaj*,kakaópor, sütőszer, élesztő, só
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 

Felhasznált gabonák: búza
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1444 kJ
Energia: 345 kcal
Zsír: 16,14 g
Amelyből telített zsírsavak: 7,23 g
Szénhidrát: 39,60 g
Amelyből cukrok: 7,64 g
Rost: 5,23 g
Fehérje: 7,79 g
Só: 0,63 g
 

Egy 100% teljeskiőrlésű lisztből készült, töltött, édes finomság. Készítéséhez kizárólag saját malmunkban, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzalisztet használunk fel. A tésztához sok vajat adunk, és sokáig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A tölteléket magunk főzzük sok mákkal, fűszerekkel, a töltelék mennyisége és íze tökéletesen harmonizál a teljeskiőrlésű tésztával.

Összetevők

Teljeskiőrlésű búzaliszt*, ivóvíz, mák, vaj*, kristálycukor, zsemlemorzsa*,lisztjavítószer, méz, élesztő, pudingpor*, só, fahéj.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 

Felhasznált gabonák: búza
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1399 kJ
Energia: 335 kcal
Zsír: 16,45 g
Amelyből telített zsírsavak: 7,23 g
Szénhidrát: 36,56 g
Amelyből cukrok: 7,30 g
Rost: 5,12 g
Fehérje: 7,50 g
Só: 0,63 g
 

Egy 100% teljeskiőrlésű lisztből készült, töltött, édes finomság. Készítéséhez kizárólag saját malmunkban, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzalisztet használunk fel. A tésztához sok vajat adunk, és sokáig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A tölteléket valódi dióból mi magunk főzzük, csak kiváló minőségű alapanyagokból.

Összetevők

Ivóvíz, teljeskiőrlésű búzaliszt*, vaj*, dió*,  kristálycukor, zsemlemorzsa*, tojás, lisztjavítószer, élesztő, tej*, só, fahéj.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
 
 

Felhasznált gabonák: búza
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (analitikai vizsgálat alapján)
Energia: 1480 kJ
Energia: 355 kcal
Zsír: 16,80 g
Amelyből telített zsírsavak: 11,23 g
Szénhidrát: 39,6 g
Amelyből cukrok: 2,3 g
Rost: 7,1 g
Fehérje: 7,7- g
Só: 0,78 g
 

A teljeskiőrlés lehetővé teszi, hogy az előzetesen megtisztított gabonaszem összes hasznos alkotórésze, a korpa és a csíra is megmaradjon. Az így készült péksüteményeknek magasabb az élelmi rost-, vitamin, fehérje-, ásványi anyag-tartalmuk, és jellemzően tömörebbek, vaskosabb szerkezetűek.
A JÓkenyér teljeskiőrlésű francia kifli csakis a saját malmunkban, frissen őrölt, teljeskiőrlésű lisztből készül. Ezzel együtt sikerült egy viszonylag laza szerkezetű, a kategóriájában kifejezetten könnyűnek tekinthető péksüteményt megalkotnunk. Hogyan? A tésztát, - amely eleve vajban gazdag, - a vajjal tovább rétegeltük, majd jó sokáig hagytuk pihenni, hogy kellően összeérhessenek az ízek.
Az eredmény tehát egy igazán különleges élmény, mely testünket és lelkünknek egyaránt nemesbíti. Egy páratlan finomság az egészséges péksütemények között.
Ropogós sarkát még a francia pékek is megirigyelnék!

Összetevők

frissen őrölt teljeskiőrlésű búzaliszt*, víz, vaj*,
sütőszer, élesztő, kristálycukor, tengeri só
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
100% TELJESKIŐRLÉSŰ PÉKÁRÚ

Felhasznált gabonák: búza, zab, rozs
Átlagos tápérték 100 g termékben 1169/2011/EU rendelet szerint (összetevők átlagértékéből számítva)
Energia: 1181 kJ
Energia: 280 kcal
Zsír: 3,93 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,90 g
Szénhidrát: 48,26 g
Amelyből cukrok: 0,12 g
Rost: 6,43 g
Fehérje: 9,64 g
Só: 1,27 g
 

A teljeskiőrlésű lisztekből készült termékek az utóbbi években nagyon keresettek lettek. A kenyérgyártásban megszerzett tapasztalataink alapján készítettük el ezt a hamisítatlan, csak teljeskiőrlésű gabona felhasználásával készült Jókenyér zsömlét.

Összetevők

víz, frissen őrölt teljeskiőrlésű búzaliszt*, zabpehely*, frissen őrölt teljeskiőrlésű rozsliszt*, tengeri só, napraforgóolaj, élesztő, lisztjavítószer*.
(A allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)