Pizzák, piták

A gombát magas fehérjetartalmának köszönhetően a vegetáriánusok „húsaként” is emlegetik. Mind az európai, mind az ázsiai konyha egy meghatározó alapanyaga. Ízvilágát egyesek nagyon szeretik, mások ki nem állhatják. Mi, a JÓkenyérnél az előző csoportba tartozunk, ezért alkottuk meg a gombás pitánkat, melynek tésztája saját kovásszal, sokat pihentetve készül. A gomba alá tejfelt kenünk, melyet megfűszerezünk, a tetejét pedig edami és gouda sajt keverékével szórjuk meg.
búzaliszt- BL55*, ivóvíz, reszelt sajt*, tejföl*, gomba konzerv, búzaliszt- BL112*, sovány tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*, feketebors őrölt.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1228 kJ |
Energia: | 292 kcal |
Zsír: | 8,43 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 3,14 g |
Szénhidrát: | 42,05 g |
Amelyből cukrok: | 0,7 g |
Rost: | 2,13 g |
Fehérje: | 10,83 g |
Só: | 1,31 g |


Egy könnyű ebéd? Vagy egy kiadós uzsonna? Egy zöldséges pizza bármelyikre megoldás! A JÓkenyér pizza tészta saját kovásszal és hosszú érlelési technológiával készül. A tésztára kerülő hámozott paradicsomot többek között oregánóval, bazsalikommal, rozmaringgal és zsályával fűszerezzük, hogy mediterrán ízvilágot kaphassunk. Majd brokkolit, zöldbabot, kukoricát, borsót és répát teszünk rá, hogy ne csak finom, de egészséges is legyen. Végül a tetejét gazdagon megszórjuk edami és gouda sajt keverékével.
búzaliszt- BL55*, darabolt paradicsom konzerv, ivóvíz, zöldségkeverék, reszelt sajt*, sűrített paradicsom konzerv, búzaliszt-BL112*, sovány tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, pizza fűszerkeverék, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 937 kJ |
Energia: | 222 kcal |
Zsír: | 5,63 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 3,24 g |
Szénhidrát: | 32,38 g |
Amelyből cukrok: | 0,66 g |
Rost: | 1,41 g |
Fehérje: | 9,82 g |
Só: | 0,98 g |


A 19. században az olasz bevándorlók magukkal vitték a pizzakészítés mesterségét Amerikába, ahonnan az 1950-es években elindult világhódító útjára. Ennek köszönhető a mexikói pizza megszületése is, mely nem más, mint az olasz és a mexikói konyha pizzában megtestesülő házassága. A vörösbabot és a kukoricát, mely idegen az olasz konyhában, Mexikóban alapélelmiszerként tartják számon. Együttes fogyasztásuk azért is ajánlott, mert a bennük lévő értékes aminosavak jól kiegészítik egymást. A JÓkenyér mexikói pizza tésztája saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel készül. A tetejére ráolvadt gazdag sajtszórással egy igen tápláló, vegetáriánus finomságot alkottunk.
búzaliszt- BL55*, darabolt paradicsom konzerv, reszelt sajt*, ivóvíz, sűrített paradicsom konzerv, kukorica, vörösbab, búzaliszt-BL112*, sovány tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, pizza fűszerkeverék, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1008 kJ |
Energia: | 239 kcal |
Zsír: | 6,97 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 4,12 g |
Szénhidrát: | 32,39 g |
Amelyből cukrok: | 0,67 g |
Rost: | 1,41 g |
Fehérje: | 11,1 g |
Só: | 1,07 g |

Ahogy a mexikói, úgy a hawaii pizza receptje is Amerikából származik. Az 50. tagállamról elnevezett pizzaféle jellegzetessége az ananász, mely a Hawaii-szigetek egyik meghatározó trópusi növénye. Az ananászt jelentős rosttartalmáért, lúgosító hatásáért és azért szeretjük, mert gazdag C-, B-vitaminokban, béta-karotinban és ásványi anyagokban. A vele készült pizzát sonkával és a tetején bőséges sajtszórással készítjük. Ami azonban valódi JÓkenyér finomságot varázsol belőle, az alaptészta, melyet saját kovásszal készítünk, és sokáig pihentetjük, hogy jól össze tudjanak érni benne az ízek.
búzaliszt- BL55*, darabolt paradicsom konzerv, ivóvíz, ananász, reszelt sajt*, sűrített paradicsom konzerv, sonka*, búzaliszt-BL112*, sovány tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, pizza fűszerkeverék, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 895 kJ |
Energia: | 212 kcal |
Zsír: | 4,78 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 2,37 g |
Szénhidrát: | 32,43 g |
Amelyből cukrok: | 0,66 g |
Rost: | 1,41 g |
Fehérje: | 9,12 g |
Só: | 0,9 g |


A pizza szó már ókori forrásokban is fellelhető, azonban a ma elterjedt paradicsomos változata csupán a XVIII. század végére született meg. A JÓkenyér sonkás pizza paradicsomosságát tekintve tehát „new wave”, a feltéteket illetően azonban „classic”. Tésztája saját kovásszal és hosszú érlelési technológiával készül, hogy egy magában is élvezhető és sokáig frissen maradó alapot kaphassunk. A paradicsomot többek között oregánóval, bazsalikommal, rozmaringgal és zsályával fűszerezzük, az igazi mediterrán ízvilág kedvéért. A sonkára pedig bőven pakolunk edami és gouda sajtot, hisz a tetején lágyan folyó sajt nélkül nem igazi a pizza. Kérésre természetesen megmelegítve tálaljuk.
búzaliszt- BL55*, darabolt paradicsom konzerv, reszelt sajt*, ivóvíz, sonka*, sűrített paradicsom konzerv, búzaliszt-BL112*, sovány tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, pizza fűszerkeverék, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1059 kJ |
Energia: | 252 kcal |
Zsír: | 8,18 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 4,54 g |
Szénhidrát: | 30,47 g |
Amelyből cukrok: | 0,67 g |
Rost: | 1,41 g |
Fehérje: | 13,38 g |
Só: | 1,11 g |


Régebben a kenyérsütés napjára már bizony elfogyott a kenyér háznál. Így történt, hogy a megkelt kenyértésztából kiszakítottak egy darabot, amit aztán elnyújtva és a már felfűtött kemence fenekére, a láng elé behelyezve hamar megsütöttek. Ez volt maga a kenyérlángos, melyet azon melegében, zsírral, vajjal, sűrű tejföllel megkenve, vagy akár magában, ízesítés nélkül fogyasztottak. Mi, a JÓkenyérnél hosszadalmasan pihentetve készítjük a kenyérlángos tésztáját, hogy kellően össze tudjanak érni az ízek, és hogy tovább friss maradhasson az így készült finomság. A tetejét pedig – a hagyományokat hűen - jól megkenjük tejfellel, majd gazdagon megszórjuk felkockázott, húsos szalonnával és lilahagymával.
búzaliszt- BL55*, tejföl*, ivóvíz, kockázott lilahagyma, kockázott bacon szalonna, élesztő, napraforgóolaj, tengeri só*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1167 kJ |
Energia: | 279 kcal |
Zsír: | 14,86 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,18 g |
Szénhidrát: | 29,34 g |
Amelyből cukrok: | 0,08 g |
Rost: | 1,21 g |
Fehérje: | 6,38 g |
Só: | 0,74 g |
