Szendvicsek

Tonhalkrémes szendvicsünk alapja a JÓkenyér hagymás ciabatta. A ciabatta eredendően olasz, lukacsos belsejű, kovászolt búzalisztből készült sós péksütemény. Nevét (ciabatta=papucs) alakjáról - egyszerű, lapos téglalap - kapta. A szendvicshez a vajas ciabbattára salátalevet teszünk, amire tonhalkrémet púpozunk, majd paradicsommal és citrommal díszítjük. A tonhalat – többek között - magas proteintartalma és alacsony energia tartalma miatt szeretjük, melynek húsa szelént, magnéziumot, B vitaminokat, omega 3 zsírsavakat tartalmaz. A tonhal és a citrom párosítása pedig nem csupán egy egészséges, de egy különlegesen finom szendvicset eredményez.

Összetevők

Hagymás ciabatta*, salátalevél, tonhalkrém*, paradicsom, citrom, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Sonkás szendvicsünk alapja az a német zsemle, mely az egész világon, - ahol a búza meghatározó gabona – Spitzweck néven vált ismertté. A JÓkenyér német zsemle saját kovásszal, hosszú érlelési technológiával készül. Azoknak ajánljuk, akik a fehértermékek könnyű, tiszta ízében találnak örömet, így a belőle készült szendvicset is hagyományos összetevőkkel készítettük: sonka, sajt, uborka és paradicsom salátalevélen. Egy igazi klasszikus!

Összetevők

Német zsemle*, salátalevél, sonka, sajt*, uborka, paradicsom, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

A harmadik szendvics klasszikus a szalámis szendvics. Mint minden JÓkenyér pékáru tésztáját, a német zsemletésztát is hosszú ideig pihentetjük, és ez nem csupán azt eredményezi, hogy kellően össze tudnak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy a szendvicsalap tovább friss maradhat. Ezen letisztult szendvics hagyományos összetevőit - szalámi, sajt, uborka és paradicsom vajjal, salátalevélen - csupán annyiban bolondítottuk meg, hogy szalámiból sajtos szélűt választottunk hozzá. Csak, hogy időszerűbb legyen!

Összetevők

Német zsemle*, salátalevél, sajtos szélű szalámi*, sajt*, uborka, paradicsom, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Bagel-nek tűnhet, noha nem az. A JÓkenyér mákos karika, csupán alakjában hasonlít a bagel-re, de összemérhetően finom. Mi hagyományos tejes tésztából készítjük, saját kovásszal és hosszú érlelési technológiával. A karikákat bőségesen megszórjuk mákkal, hisz az tápanyagokban gazdag, értékes fehérjéket tartalmaz, így a mákos karika vegetáriánus szendvicseknek is kiváló alapjává válhat. A vajjal megkent karikára salátalevelet, majd kétféle sajtot teszünk, melyből az egyik füstölt, hogy gazdagítsuk az ízeket. Végül uborkával és paradicsommal díszítjük. Nem csak vegetáriánusoknak ajánljuk!

Összetevők

Mákos karik*a, salátalevél, sajt*, uborka, paradicsom, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Habár a hús panírozás hagyományának bécsi eredete vitatott, - hogy a német nyelvterületen belül maradhassunk - mi biztos, ami biztos német zsemlével, más néven „spitzweck”-kel készítjük a rántott húsos szendvicsünket. A német zsemle saját kovásszal, hosszú érlelési technológiával készül – többek között – azért, hogy tovább friss maradhasson. A vele készült rántott húsos szendvics, melyet friss zöldséggel díszítettünk még a nagyétkűek számára is gazdag uzsonna lehet.

Összetevők

Német zsemle*, rántott hús*, salátalevél, paprika, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Szintén egy szendvics klasszikus a paprikás szalámis szendvicsünk, melynek alapja a fent említett német zsemle, alias „spitzweck”. Pontosan úgy készítjük mi is, ahogy anyukáink gyerekkorunkban az osztálykirándulásra csomagolták: magvajazva, sajttal és paprikás szalámival, uborkával és paradicsommal. Na jó! Mi, salátalevelet is adunk hozzá, hogy jobban mutasson. Amiben azonban valószínű más, mint gyermekkorunk vizes zsemléi, hogy a JÓkenyér német zsemle kovásszal, hosszú érlelési technológiával készül – többek között – azért, hogy tovább friss maradhasson.

Összetevők

Német zsemle*, salátalevél, szalámi, sajt*, uborka, paradicsom, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Ezt a szendvicset akár „caprese” szendvicsnek is nevezhetnénk, hisz összetevői szinte megegyeznek a világ sok országában méltán népszerű Caprese salátáéval. A nevét Capri szigetéről kapó előétel úgy lett megalkotva, hogy látványában az olasz nemzeti színek köszönjenek vissza. Így vált meghatározó összetevőjévé a bazsalikom, a mozzarella és a paradicsom. Akárcsak a mi mozzarellás szendvicsünknek, melyet olyan ciabatta-ba tettünk, amit nap érlelete, szárított paradicsommal gazdagítottunk. Egy igazi, olaszos szendvicskülönlegesség. A mediterrán ízek kedvelőinek érdemes megkóstolni!

Összetevők

Paradicsomos ciabatta*, salátalevél, mozzarella*, paradicsom, bazsalikom, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

A másik karika formájú szendvicsünk alapja a JÓkenyér szezámos karika, mely szintén saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel készült, hogy szendvicsalapként tovább friss maradhasson. A karikákat gazdagon megszórtuk szezámmaggal, ezáltal a körözöttes szendvicsünk egy igazi kalciumbomba lett! A szezámmag vetekszik a tehénsajtok kalciumtartalmával, míg a túró – mely a körözött alapját képezi - köztudottan fontos kalciumforrás. A szendvicset friss zöldséggel gazdagítottuk. A végeredmény egy tápanyagokban bővelkedő vegetáriánus finomság lett. Bárki megkóstolhatja!

Összetevők

Szezámos karika*, salátalevél, körözött*, paradicsom, uborka, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Kocka szendvicsünk klasszikus összetevőkből áll: sonka, sajt, uborka és paradicsom, mindez salátaágyon. Különlegességét a megvajazott teljeskiőrlésű magos kenyér alapjának köszönheti, melynek alakja a szendvics nevét is ihlette. Ezt a kenyerünket csak teljeskiőrlésű gabonából - búza, rozs és zab - készítjük, szezámmag és a lenmag felhasználásával, természetesen - adalék- és színezőanyag mentesen. Azoknak ajánljuk akik, szeretik az enyhén savanykás ízű, német típusú kenyereket. Aki megkóstolja, maga is megtapasztalhatja, hogy ugyanolyan szendvics összetevők mellett, pusztán a kenyér alap, micsoda különbséget eredményez!

Összetevők

Teljeskiőrlésű magos kenyér*, salátalevél, sonka, uborka, paradicsom, sajt*, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Vannak olyanok, akik a hagyományos ízeket kedvelik, míg mások bátrabban mozognak a kulinária világában. Utóbbiaknak ajánljuk a kecskesajtos szendvicsünket. Már önmajában a magos zsemle szendvicsalap sem egy mindennapi választás. Hisz a saját kovásszal, hosszú érlelési technológiával készült tésztát lenmaggal és zabpehellyel dúsítottuk, hogy finom és egészséges legyen. De mindez megfejelve a francia kecskesajt feltéttel és a bőséges olívabogyó szórással, melyet salátával és paradicsommal díszítettünk, már olyan mediterrán szendvicskülönlegességet kapunk, amelyre az igazi ínyencek is rámozdulhatnak!

Összetevők

Hárommagos zsemle*, salátalevél, kecskesajt*, paradicsom, olívabogyó, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Tojásos szendvicsünk úgy vegetáriánus, hogy közben fehérjében gazdag. A szendvics alapját képező JÓkenyér tökmagos zsemle saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel készül – többek között – azért, hogy tovább friss maradhasson. A zsemlét megvajaztuk és gazdagon töltöttük főtt tojással, paradicsommal, uborkával és salátalevéllel. A tetején lévő tökmagot pedig nem csupán jótékony hatásáért, hanem finom ízéért is szeretjük. Tartalmas uzsonna, hús nélkül.

Összetevők

Tökmagos zsemle*, salátalevél, főtt tojás*, paradicsom, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

A magyaros ízek kedvelőinek figyelmébe ajánljuk a fasírtos szendvicsüket. A fasírttal, paprikával és salátalevéllel megtöltött JÓkenyér német zsemle, igazán tartalmas uzsonna, vagy akár egy könnyű ebéd is lehet. Mint minden pékárunk tésztáját, a német zsemletésztát is hosszú ideig pihentetjük sütés előtt. Ez nem csupán azt eredményezi, hogy kellően össze tudnak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy a szendvicsalap tovább friss maradhat.

Összetevők

Német zsemle*, salátalevél, fasírozott*, paprika, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

A camembert sajtok egy normandiai kis faluról kapták a nevüket, ahol 1791-től készítenek nemes penészes sajtokat. Mi nem mentünk annyira messzire az összetevőkért, de a szendvicsalapul szolgáló magos zsemlét már a sütés előtti 2 nappal elkezdtük készíteni, hogy egy olyan szendvicsalap születhessen belőle, mely sokáig frissen marad. Aki szereti ezen francia eredetű sajtkülönlegesség jellegzetes íz világát, mindenképp kóstolja meg, mert kiválóan harmonizál a zsemlénkben található lenmaggal!

Összetevők

Hárommagos zsemle*, salátalevél, camembert sajt*, paradicsom, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Hazánkban is egyre többen vannak azok az úttörők, akik a sonkák érlelt változatát kedvelik. Nekik ajánljuk bajor sonkás szendvicsünket, mely egy vajjal megkent magos baguette alap, amire pesto-val fűszerezett érlelt sonkát és friss zöldségeket halmoztunk. A magos baguette különlegessége, hogy tésztáját - amely saját kovásszal, hosszú érlelési technológiával készült - lenmaggal gazdagítottuk. Tökéletesen kiegészíti a fokhagyma, koriander, borókabogyó és bors keverékkel bedörzsölt, és erdei fenyővel hidegen füstölt sonka íz világát.

Összetevők

Hárommagos baguette*, salátalevél, sajt*, pesto*, bajor sonka, uborka, paradicsom, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Ha létezik a szendvicsekben „non plus ultra”, akkor az Álomszendvicsünk az! A szenvics alapja sajtos croissant, mely önmagában is egy finomság, hisz vajas tészta alapját, vajjal tovább rétegeltük, hogy egy igazán könnyű péksüteményt nyerhessünk. Sajttartalma a croissant belsejét kellemesen lágyítja, míg a külsejét páratlanul ropogóssá varázsolja. Az így elkészült sajtos croissant-ot kettévágva, sajttal, sonkával és friss zöldségekkel töltöttük meg. Egy nem mindennapi választás, gurméknak ajánljuk!

Összetevők

Sajtos croissant*, salátalevél, sonka, sajt*, uborka, paradicsom, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

A szalámis szendvicsünk kistestvére, melyet a gyermekek számára készítettünk. Hisz a stanglit - puha állagának és kisebb átmérőjének köszönhetően - könnyebben tudják megtöltve harapni, mint más péksüteményeket. A feltétek összeválogatásánál kerültük a levet eresztő zöldségeket, így becsomagolva kiváló uzsonna válhat belőle.

Összetevők

Stangli*, sajtos szalámi*, salátalevél, uborka, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ

Kifejezetten gyermekeknek ajánljuk e szendvicsünket, melyet kedvenc trappista sajtjukkal és friss zöldségekkel készítettünk, amit aztán stangliba töltöttünk, hogy könnyebben tudják harapni. A sajtos mákos karikánk kistestvére egy olyan uzsonna is lehet, amit a gyerekek bizonyosan nem fognak elcserélni!

Összetevők

Stangli*, sajt*, salátalevél, uborka, vaj*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük.)

 
MEGVÁSÁROLHATÓ