Péksütemények

Csupa-csupa mag ez a ropogós snack, ami lehet reggeli energiabomba, gyors uzsonna, sós vendégváró vagy egészséges finomság a kedvenc filmünkhöz, de levesbetétnek is tökéletes. *A kimagasló E-vitamin és esszenciális olaj tartalmáról híres napraforgómagot a magnéziumban, fehérjében és vitaminokban gazdag tökmaggal kevertük, majd bőven adtunk még kesudiót is a tökéletes receptúrához. A koleszterinmentes kesu a diófélék egyik legegészségesebb tagja. Magas vas-, kálium-, magnézium- és cinkforrás, így támogatja a sebek gyógyulását és fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. A fenséges magmixet csupán egy csipet tengeri sóval fűszereztük. Ez a termékünk sem tartalmaz adalékokat, de tejszármazékoktól és magas szénhidráttartalmú gabonáktól is mentes, így tökéletesen beleilleszthető a paleolit diétába. *hazipatika.hu
napraforgóbél*, tökmag*, teljes tojáslé, kesudió*, tengeri só
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 2029 kJ |
Energia: | 489 kcal |
Zsír: | 39,83 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,86 g |
Szénhidrát: | 11,02 g |
Amelyből cukrok: | 0,65 g |
Rost: | 0,36 g |
Fehérje: | 21,44 g |
Só: | 4,39 g |


A 19. századig tulajdonképpen a kalács volt a kenyér ünnepi változata. A tésztát később tejjel, vajjal, cukorral és tojással gazdagították, így alakult ki mai változata. A hagyományos tésztán azonban most csavartunk még egyet! Pékmestereink olyan kalácsot alkottak, ami hagyományos kalácsunkhoz képest kevesebb cukorral, valódi vajjal, teljes kiőrlésű tönkölylisztből készül, mégis omlós és zamatos. Ráadásul a tönkölybúza fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét, de más területeken is lekörözi azt. Rengeteg aminosavat, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. További előnye, hogy nem terheli a szervezetet, könnyen emészthető, a benne lévő hasznos tápanyagok viszonylag gyorsan felszívódnak a szervezetben. A hagyományos gabonaféléknél alacsonyabb a szénhidrát- és magasabb a rosttartalma.
teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt*, búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, krisztálycukor, teljes tojáslé*, élesztő, sovány tejpor*, szeletelt mandula*, búza előtészta*, tengeri só, fahéj, természetes citrom ízesítő
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Nyomokban tojást, tejet és laktózt, szójababot, csillagfürtöt, szezámmagot és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért nyomokban tartalmazhatják ezeket az összetevőket.)
Energia: | 1573 kJ |
Energia: | 374 kcal |
Zsír: | 13,45 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,15 g |
Szénhidrát: | 52,77 g |
Amelyből cukrok: | 8,92 g |
Rost: | 1,11 g |
Fehérje: | 9,95 g |
Só: | 0,9 g |


A szilva és a tönkölyliszt találkozásából egy különlegesen omlós, zamatos péksütemény született. A - hagyományos kalácsunkhoz képest kevesebb cukorral készülő - tésztába frissen őrölt teljes kiőrlésű liszt kerül, amihez valódi vajat adunk. Az így készült szinte olvadóan puha süteményünkbe saját cukrászüzemünkben főzött, krémes szilvalekvár kerül. A szilva tele van vitaminokkal, a belőle készült lekvár pedig különösen gazdag rostforrás. Az eredmény egy gazdag aromájú, tápláló péksütemény, amit önmagában is kiadós finomság, de vajjal, mézzel igazán fenséges uzsonna.
szilvalekvár, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt*, búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, teljes tojáslé*, élesztő, sovány tejpor*, búza előtészta, tengeri só, fahéj, természetes citrom ízesítő
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Nyomokban tojást, tejet és laktózt, szójababot, csillagfürtöt, szezámmagot és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért nyomokban tartalmazhatják ezeket az összetevőket.)
Energia: | 1331 kJ |
Energia: | 316 kcal |
Zsír: | 8,1 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,1 g |
Szénhidrát: | 53,87 g |
Amelyből cukrok: | 4,89 g |
Rost: | 0,73 g |
Fehérje: | 6,44 g |
Só: | 0,6 g |


búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, dekorcukor, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Nyomokban tojást, tejet és laktózt, szójababot, csillagfürtöt, szezámmagot és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért nyomokban tartalmazhatják ezeket az összetevőket.)
Energia: | 1423 kJ |
Energia: | 338 kcal |
Zsír: | 10,11 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,28 g |
Szénhidrát: | 53,56 g |
Amelyből cukrok: | 12,1 g |
Rost: | 1,9 g |
Fehérje: | 7,24 g |
Só: | 0,83 g |


búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, kristálycukor, lapvaj*, kókuszreszelék, tojásfehérje*, búzakeményítő*, élesztő, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Nyomokban tojást, tejet és laktózt, szójababot, csillagfürtöt, szezámmagot és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért nyomokban tartalmazhatják ezeket az összetevőket.)
Energia: | 1527 kJ |
Energia: | 364 kcal |
Zsír: | 16,75 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 6,94 g |
Szénhidrát: | 47,1 g |
Amelyből cukrok: | 17,96 g |
Rost: | 1,26 g |
Fehérje: | 5,7 g |
Só: | 0,57 g |


búzaliszt (BL55)*, almacsík, ivóvíz, lapvaj*, kristálycukor, búzakeményítő*, citromlé, élesztő, tengeri só, búza előtészta*, fahéj.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Nyomokban tojást, tejet és laktózt, szójababot, csillagfürtöt, szezámmagot és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért nyomokban tartalmazhatják ezeket az összetevőket.)
Energia: | 1040 kJ |
Energia: | 248 kcal |
Zsír: | 9,96 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 6,61 g |
Szénhidrát: | 35,12 g |
Amelyből cukrok: | 4,14 g |
Rost: | 1,24 g |
Fehérje: | 3,79 g |
Só: | 0,54 g |


búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1460 kJ |
Energia: | 348 kcal |
Zsír: | 10,5 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 6,95 g |
Szénhidrát: | 52,9 g |
Amelyből cukrok: | 13,1 g |
Rost: | 4,1 g |
Fehérje: | 8,5 g |
Só: | 0,87 g |


búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, mazsola, vaj*, kristálycukor, teljes tojáslé*, sovány tejpor*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1281 kJ |
Energia: | 303 kcal |
Zsír: | 4,9 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 2,67 g |
Szénhidrát: | 54,1 g |
Amelyből cukrok: | 19,2 g |
Rost: | 4 g |
Fehérje: | 8,7 g |
Só: | 0,93 g |


búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, teljes tojáslé*, sovány tejpor*, élesztő, búza előtészta*, dekorcukor, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1460 kJ |
Energia: | 348 kcal |
Zsír: | 10,5 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 6,95 g |
Szénhidrát: | 52,9 g |
Amelyből cukrok: | 13,1 g |
Rost: | 4,1 g |
Fehérje: | 8,5 g |
Só: | 0,87 g |


Ma már nem csak az ünnepi asztal dísze a kalács, de rendszeres szereplője reggeliknek, vacsoráknak, és sokszor kerül uzsonnaként is terítékre. A hagyományos vajas és kakaós változatok mellett különleges kézműves kalácsaink is megédesítik a hétköznapokat, ünnepnapokat egyaránt. Diós kalácsunk vajjal dúsított tésztáját hosszú érleléssel készítjük, amitől nemcsak harmonikusabb, lágyabb tésztát kapunk, de az így készült finomság napokig finom, foszlós marad. Kézzel fonott kalácsaink bőséges töltelékét magas minőségű alapanyagokból saját üzemünkben készítjük, ahol a diót darálás előtt lepirítjuk, hogy igazán különleges ízvilágot kapjunk.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, dióbél*, kristálycukor, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, vaj*, teljes tojáslé*, sovány tejpor*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só, fahéj.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1570 kJ |
Energia: | 374 kcal |
Zsír: | 16,08 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,24 g |
Szénhidrát: | 47,48 g |
Amelyből cukrok: | 16,64 g |
Rost: | 2,61 g |
Fehérje: | 8,66 g |
Só: | 0,43 g |


Ma már nem csak az ünnepi asztalra kerül kalács, de rendszeres szereplője reggeliknek, vacsoráknak, és sokszor kerül uzsonnaként is terítékre. A hagyományos vajas és kakaós változatok mellett különleges kézműves kalácsaink is megédesítik a hétköznapokat, ünnepnapokat egyaránt. A több évtized alatt csiszolt, tökéletesített receptúra alapján készülő mákos kalácsunk vajjal dúsított tésztáját hosszú érleléssel készítjük, amitől nemcsak harmonikusabb, lágyabb tésztát kapunk, de az így készült finomság napokig finom, foszlós marad. Kézzel fonott kalácsaink bőséges töltelékét magas minőségű alapanyagokból saját üzemünkben készítjük.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, kristálycukor, mák, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt, vaj*, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, vanilin cukor, búza előtészta*, tengeri só, fahéj, természetes citrom ízesítő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1437 kJ |
Energia: | 342 kcal |
Zsír: | 11,65 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,21 g |
Szénhidrát: | 50,23 g |
Amelyből cukrok: | 20,04 g |
Rost: | 2,07 g |
Fehérje: | 7,99 g |
Só: | 0,43 g |


A 100%ban teljes kiőrlésű búzalisztből készült levelestészta-alapra, cukrászmesterünk által, kiváló minőségű málnából főzött töltelék, majd magas kakaótartalmú csokoládékrém kerül, hogy egy igazán különleges, édes és friss ízt kapjunk, melyben a kakaó dominanciájának hátterében jelenik meg a málna zamata. A tőlünk megszokott magas minőségű természetes alapanyagokhoz ez alkalommal sem adtunk tartósítószert és adalékanyagokat. Az eredmény egy kívül ropogós, belül puha finomság, ami napokig élvezhető minőségű. A teljes kiőrlésű lisztből készült termékek a magas rosttartalmuk miatt jót tesznek az emésztésnek, s belőlük kevesebb is elég, hogy jóllakjunk. A teljeskiőrlésű@csokimálna így ideális édes-snack két étkezés között, de kedvelt vendégváró falat is - a sós ízesítésű teljeskiőrlésű@sajtos mellé kiváló választás.
frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, csokoládé krém*, vaj*, lapvaj*, ivóvíz, málna, kristálycukor, fruktóz*, gyümölcspüré, tengeri só, ételecet, nyílgyökérliszt, citrus pektin*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 2025 kJ |
Energia: | 487 kcal |
Zsír: | 33,56 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 11,26 g |
Szénhidrát: | 39,02 g |
Amelyből cukrok: | 14,31 g |
Rost: | 4,83 g |
Fehérje: | 4,78 g |
Só: | 0,96 g |


A JÓkenyér hagyományaihoz hűen ez az újdonság is adalék- és tartósítószermentes. Természetes és minőségi alapanyagokból, kézzel gyártjuk - pont olyan, mintha az Ön konyhájában sült volna. A friss teljes kiőrlésű vajas tésztát bőven megkenjük sajtos-tejfölös töltelékkel, feltekerjük és szezámmagba forgatjuk, majd szeleteljük, és az üzletekben frissen sütjük. Az eredmény egy kívül ropogós, belül puha finomság, ami napokig élvezhető minőségű. A teljes kiőrlésű lisztből készült termékek a magas rosttartalmuk miatt jót tesznek az emésztésnek. Sőt lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, így a vércukorszintet is lassan emelik meg. Arról nem is beszélve, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készülő termékekből kevesebb is elég, hogy jóllakjunk. A teljeskiőrlésű@sajtos épp ezért ideális és egészséges snack étkezések között, vagy útközben, ha csak bekapnánk pár falatot, de persze vendégváráshoz is tökéletes.
frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, vaj*, tejföl*, reszelt sajt*, ivóvíz, tojássárgalé*, szezámmag*, sovány tejpor*, tengeri só, élesztő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1793 kJ |
Energia: | 432 kcal |
Zsír: | 32,49 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 3,41 g |
Szénhidrát: | 21,57 g |
Amelyből cukrok: | 0,77 g |
Rost: | 4,18 g |
Fehérje: | 11,2 g |
Só: | 1,41 g |


Ez a teljeskiőrlésű almás süti kizárólag frissen őrölt teljes kiőrlésű lisztből készült, cukor helyett pedig xilit és eritrit keverékét használtuk, a tetejét diabetikus sárgabarack dzsemmel fényesítettük – így a cukorbetegek is bátran megkóstolhatják. 100 g süti 19 g szénhidrátot tartalmaz, ami a teljes kiőrlésű lisztből származó lassú felszívódású szénhidrát, így a vércukor szintet lassabban emeli meg. A receptet Bezselics Ildikó, a Két Cica konyhája blog szerzője osztotta meg velünk.
almakocka, vaj*, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, sárgabarack jam (kalória csökkentett), teljes tojáslé*, xylitol édesítőszer, erythritol édesítőszer, dióbél*, sütőpor, fahéj.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 919 kJ |
Energia: | 221 kcal |
Zsír: | 13,94 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,11 g |
Szénhidrát: | 19 g |
Amelyből cukrok: | 0,03 g |
Rost: | 2,02 g |
Fehérje: | 3,75 g |
Só: | 0,14 g |

Száz évvel ezelőtt a kalácsot még csupán ünnepekor fogyasztották, az volt a kenyér ünnepi változata. Mára már minden nap ehetünk kalácsot, melyhez többféle formában, méretben hozzáférhetünk. A JÓkenyér figura kalácsok mindennapi meglepetésként, figyelmességként szolgálhatnak, hisz a kalács alakja alkalomhoz illően megválasztható. Létezik virág, fenyő, liba, sün, teknős és nyúl változatban is. Egy kis darab „ünnepi kenyér” tejjel, vajjal, cukorral és tojással gazdagítva.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1281 kJ |
Energia: | 303 kcal |
Zsír: | 4,9 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 2,67 g |
Szénhidrát: | 54,1 g |
Amelyből cukrok: | 19,2 g |
Rost: | 4 g |
Fehérje: | 8,7 g |
Só: | 0,93 g |

Habár a világ sok országában elterjedt finomság a perec, készítésének és fogyasztásának hagyománya leginkább a dél-német, bajor vidékeken jellemző, ahol több tucatnyi változata is létezik. Mi, a JÓkenyérnél tejes tésztából készítjük a perecet, saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel, hogy az ízek jól összeérhessenek. A JÓkenyér perec – német módra – inkább puha, mint ropogós. A tetejét pedig gazdagon megszórtuk napraforgómaggal, hisz gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, melyeknek fontos szerepe lehet a szív – és érrendszeri betegségek megelőzésében, illetve kiemelkedő a B1 és E-vitamin, valamint a kálium, magnézium és kalcium tartalma.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, napraforgóbél, búzakovász*, búzaliszt (BL112)*, sovány tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1276 kJ |
Energia: | 303 kcal |
Zsír: | 9,04 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,29 g |
Szénhidrát: | 45,17 g |
Amelyből cukrok: | 0,7 g |
Rost: | 2,21 g |
Fehérje: | 9,19 g |
Só: | 1,06 g |


Elmesélések szerint 610-ben egy olasz szerzetes “a mellen összefont karokat” jelképező péksüteményeket készített, melyeket az imádságokat jól megtanuló gyerekeknek adott jutalmul. Ez volt az első perec. Azóta a világ igen sok országában elterjedt ez a finomság, azonban készítésének és fogyasztásának hagyománya leginkább a dél-német, bajor vidékeken jellemző. Mi, a JÓkenyérnél tejes tésztából készítjük a perecet, saját kovásszal és hosszú tésztavezetéssel, hogy az ízek jól összeérhessenek. A JÓkenyér perec – német módra – inkább puha, mint ropogós. A sajtos-tökmagos mellett, szezám-lenmagos és napraforgós ízesítéssel is készítjük.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, reszelt sajt*, búzakovász*, búzaliszt (BL112)*, tökmag, szezámmag*, sovány tejpor*, tengeri só, napraforgóolaj, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1179 kJ |
Energia: | 280 kcal |
Zsír: | 6,87 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 1,92 g |
Szénhidrát: | 42,96 g |
Amelyből cukrok: | 0,71 g |
Rost: | 2,21 g |
Fehérje: | 10,39 g |
Só: | 1,69 g |


Nagyon barna, nagyon édes, nagyon csokis. Édesszájúak figyelem! Akár "brauni"-nak is nevezhetnénk ezt a mennyei édességet. A brownie (brauni) eredete nem tisztázott. Legendák fűződnek ehhez a botrányosan egyszerű, mégis mennyeien finom, töményen csokis illetve szeletelt mandulás süteményhez, mindenki szereti. A JÓkenyér csokis sütije megállja a helyét az ünnepi és a reggeliző asztalon egyaránt.
porcukor, búzaliszt (BL55)*, vaj*, teljes tojáslé*, csokoládé lencse*, szeletelt mandula*, kakaópor, vanilin cukor, sütőpor*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 2177 kJ |
Energia: | 521 kcal |
Zsír: | 28,07 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 13,77 g |
Szénhidrát: | 57,39 g |
Amelyből cukrok: | 38 g |
Rost: | 2,73 g |
Fehérje: | 8,2 g |
Só: | 2,91 g |

A JÓkenyér szilvás falat függővé tesz! Ha az ember elkezdi, nem bírja abbahagyni. Hogy ezt a vajas-leveles tésztából készült papucsoknak, az aszalt szilvával dúsított szilvalekvár tölteléknek, vagy annak köszönheti, hogy az üzleteinkben – fogyás szerint – mindig frissen sütjük, nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy ha az italok mellett csupán szilvás falattal várja egyszer vendégeit, akkor is kiváló vendéglátó fényében fog tündökölni. Mivel egy darab egy falat, érdemes belőle kilószámra venni!
szilvalekvár, búzaliszt (BL55)*, lapvaj*, ivóvíz, vaj*, rétes liszt*, tengeri só, ételecet.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1346 kJ |
Energia: | 322 kcal |
Zsír: | 16,2 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 7,45 g |
Szénhidrát: | 41,06 g |
Amelyből cukrok: | 0,12 g |
Rost: | 0,63 g |
Fehérje: | 2,59 g |
Só: | 0,59 g |


A hagyományos paraszti konyhában a tészta és burgonya párosítása gyakori jelenség mind a mai napig, különösen az északi országrészben. Nem véletlen, hisz eleinte a búza szűkös rendelkezésre állása, későbbiekben számos, egyéb praktikuma miatt igen kézenfekvő volt ezen gumós növény felhasználása. Tápérték növelő hatása mellett, burgonyával hosszan eltartható, finom ízű, nem morzsálódó tésztát lehetett készíteni. Többek között pogácsák alapanyagaként is ezért vált népszerűvé. A JÓkenyér burgonyás pogácsa tejfölben, vajban gazdag, omlós tésztából készül, melyet sütés előtt sokáig pihentetünk, hogy jól összeérhessenek benne az ízek, és hogy a végeredmény még tovább friss maradhasson.
búzaliszt (BL55)*, vaj*, ivóvíz, burgonyapehely, teljes tojáslé*, élesztő, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1493 kJ |
Energia: | 357 kcal |
Zsír: | 18,09 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,21 g |
Szénhidrát: | 41,18 g |
Amelyből cukrok: | 0,09 g |
Rost: | 1,41 g |
Fehérje: | 6,62 g |
Só: | 1,65 g |


Csoki az egészség szolgálatában. Édes és krémesen lágy, vagy sötét és keserű – a csokoládé élvezet az érzékszervek számára. Kellemes íze elégedettséget és komfortérzetet vált ki fogyasztójában, és most új tudományos kísérletek eredményei adnak még több indokot arra, hogy a csokoládé rajongói legyünk: fantasztikus táplálkozási előnyöket nyújt, feltéve, hogy kiegyensúlyozott étrend részeként fogyasztjuk. A JÓkenyér csokis párna az egyik legkedveltebb édes snack termékünk. Lágy csokoládé krém omlós leveles tésztába burkolva. Bársonyosan érzékelhető a tésztában felhasznált minőségi vaj íze.
búzaliszt (BL55)*, csokoládé krém*(szójabab), ivóvíz, lapvaj*, élesztő, kristálycukor, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1691 kJ |
Energia: | 404 kcal |
Zsír: | 21,03 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 10,97 g |
Szénhidrát: | 47,17 g |
Amelyből cukrok: | 12,68 g |
Rost: | 2,26 g |
Fehérje: | 5,46 g |
Só: | 0,68 g |

A JÓkenyér sajtkorcsolya egy tejszínben és vajban gazdag, falatnyi háromszögekre vágott, sós teasütemény, melynek különlegessége, hogy két oldalát eltérően díszítettük. Míg az egyik felén a szezámmag-, a másikon igazi sajtszórás gondoskodik arról, hogy egy olyan kalciumban gazdag, tápláló finomságot kapjunk, mely nem csupán ellenállhatatlan, de látványra is izgalmas. Csakúgy, mint a szilvás falatot, fogyás szerint, mindig frissen sütjük szaküzleteinkben. Hatásmechanizmusa is hasonló: ezt sem lehet abbahagyni!
búzaliszt (BL55)*, vaj*, ivóvíz, reszelt sajt*, tojássárgalé*, szezámmag*, sovány tejpor*, tengeri só, élesztő, kristálycukor, teljes tojáslé*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1730 kJ |
Energia: | 416 kcal |
Zsír: | 29,66 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 1,79 g |
Szénhidrát: | 28,29 g |
Amelyből cukrok: | 0,9 g |
Rost: | 1,38 g |
Fehérje: | 8,27 g |
Só: | 1,45 g |


A puffancs a kalács és a zsemle házassága által született péksütemény, azaz kalács tészta zsemle formában. Nevezhetnénk hamburger zsemlének vagy hamburger bucinak is, hisz annak idején, a Moszkva téren 14 forintért árult hamburger is puffanccsal készült. A JÓkenyér által sütött változatban a hosszú tésztavezetésnek köszönhetően kellően össze tudnak érni az ízek, így – ha valaki esetleg valóban hamburgert szeretne készíteni vele – puffancsunk egész biztosan hozzáad majd a végeredmény megítéléséhez.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, teljes tojáslé*, sovány tejpor*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1460 kJ |
Energia: | 348 kcal |
Zsír: | 10,5 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 6,95 g |
Szénhidrát: | 52,9 g |
Amelyből cukrok: | 13,1 g |
Rost: | 4,1 g |
Fehérje: | 8,5 g |
Só: | 0,87 g |

A vágott puffancs receptje, szinte minden elemében megegyezik a hagyományos puffancséval, csupán egy keresztvágás kerül a tetejére. A pékáruk éles késsel való megvágása bevett gyakorlat, mely eredetileg azt a célt szolgálta, hogy a sütés közben megnövő tészta ne repedjen szét. Az elkészítési módozatok kifinomultságának köszönhetően mára a megvágás sokszor csupán dekorációs célokat szolgál, mint a mi esetünkben is. Mivel a JÓkenyér féle vágott puffancs hosszú tésztavezetéssel kalács tésztából készül, a végeredmény nem csupán tetszetős, de nagyon finom is.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, teljes tojáslé*, sovány tejpor*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1460 kJ |
Energia: | 348 kcal |
Zsír: | 10,5 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 6,95 g |
Szénhidrát: | 52,9 g |
Amelyből cukrok: | 13,1 g |
Rost: | 4,1 g |
Fehérje: | 8,5 g |
Só: | 0,87 g |

A kalács önmagában is egy finomság, de kakaóporral dúsítva, még gazdagabbá tehet egy reggelit. Mi, a JÓkenyérnél hosszú tésztavezetéssel és igazi vajjal dúsított tésztából sütjük a kalácsot, hogy ezáltal finomabb, harmonikusabb ízű péksüteményt kaphassunk. De mindez megbolondítva a prémium minőségű, holland, De Zaan kakaóporral, olyan íz élményt eredményez, mellyel bizonyosan jól indul el majd a napunk!
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, kakaópor, búza előtészta*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1381 kJ |
Energia: | 328 kcal |
Zsír: | 10,41 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,38 g |
Szénhidrát: | 49,9 g |
Amelyből cukrok: | 8,95 g |
Rost: | 2,34 g |
Fehérje: | 7,51 g |
Só: | 0,82 g |

A kalács elkészítése 19. század végéig azonos volt a házi kenyérével, – csupán formájában különbözött. Tulajdonképpen a kalács volt a kenyér ünnepi változata. Idővel aztán, - hogy az ünnepekhez méltóbb legyen - tejjel, vajjal, cukorral és tojással gazdagították a tésztát, így alakult ki a manapság is fogyasztott változata. Mi, a JÓkenyérnél figyelünk arra, hogy hosszú tésztavezetéssel és igazi vajjal dúsított tésztából süssük a kalácsot, ezáltal finomabb, harmonikusabb ízű péksüteményt kaphassunk.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, búza előtészta*, dekorcukor, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1460 kJ |
Energia: | 348 kcal |
Zsír: | 10,5 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 6,95 g |
Szénhidrát: | 52,9 g |
Amelyből cukrok: | 13,1 g |
Rost: | 4,1 g |
Fehérje: | 8,5 g |
Só: | 0,87 g |

A tészta vaj hozzáadásával készül, így sokkal finomabb, harmonikusabb ízű tésztaalapot kapunk. Ehhez hozzáadjuk a bőséges, különlegesen finom, minőségi mazsolát. Ilyen összetevőkből mi más lehetne, mint egy fenséges kalácscsoda, ami mindenki kedvence?
búzaliszt (BL55)*, mazsola, ivóvíz, vaj*, kristálycukor, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1281 kJ |
Energia: | 303 kcal |
Zsír: | 4,9 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 2,67 g |
Szénhidrát: | 54,1 g |
Amelyből cukrok: | 19,2 g |
Rost: | 4 g |
Fehérje: | 8,7 g |
Só: | 0,93 g |

Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az igazi, jó minőségű csokoládé, illetve kakaó a fenséges íz mellett egészséget szolgáló polifenolokat, köztük flavonoidokat tartalmaz. A polifenol vegyületek (amelyek a vörösborban, teában, almában, narancsban és különböző zöldségekben találhatók meg) a szervezetben természetes antioxidánsként működnek, így védelmet nyújtanak a szabadgyökök által okozott károsodások és betegségek ellen. Ebből a szempontból a magasabb kakaópor, vagy - kizárólag a földi kakaóbabból előállított - kakaólé tartalmú keserű csokoládék nyújtják a legtöbb előnyt. 50g keserű csokoládé annyi fenol vegyületet tartalmaz, mint 1,5 deciliter vörösbor, ami jelentős mennyiségnek számít. A Jókenyér csokis zsemle az édesszájúak kelt kalácsa piciben.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, csokoládé lencse*, vaj*, teljes tojáslé*, kristálycukor, sovány tejpor*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1543 kJ |
Energia: | 367 kcal |
Zsír: | 11,67 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,32 g |
Szénhidrát: | 55,71 g |
Amelyből cukrok: | 9,34 g |
Rost: | 2,12 g |
Fehérje: | 8,68 g |
Só: | 0,92 g |

Mazsolás kalács gyermekméretben, nem csak gyerekeknek. A tészta vaj hozzáadásával készül, így finomabb, harmonikusabb ízű tésztaalapot kapunk. Ehhez hozzáadjuk a bőséges, különlegesen finom, minőségi kaliforniai mazsolát. Ilyen összetevőkből mi más lehetne, mint egy fenséges kalácscsoda, ami mindenki kedvence?
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, mazsola, vaj*, kristálycukor, teljes tojáslé*, sovány tejpor*, élesztő, búza előtészta*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1281 kJ |
Energia: | 303 kcal |
Zsír: | 4,9 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 2,67 g |
Szénhidrát: | 54,1 g |
Amelyből cukrok: | 19,2 g |
Rost: | 4 g |
Fehérje: | 8,7 g |
Só: | 0,93 g |

Belgium világszerte híres terméke a belga csokoládé, amely hírnevét elsősorban magas minőségének köszönheti. A friss és roppanós JÓkenyér csokis croissant az igényes csokoládét kedvelők ízletes reggelije. Ez a finomság gondosan megválasztott belga csokoládérúddal, a JÓkenyér vajas croissant tésztájával készül, melybe igazi élmény beleharapni.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, lapvaj*, csokoládé rúd*, élesztő, kristálycukor, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1880 kJ |
Energia: | 449 kcal |
Zsír: | 21,18 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 11,54 g |
Szénhidrát: | 55,49 g |
Amelyből cukrok: | 10,59 g |
Rost: | 2,09 g |
Fehérje: | 8,03 g |
Só: | 0,94 g |

A croissant receptje nem Franciaországból ered, de Marie Antoinette jóvoltából mára a franciák mindennapos reggelije. A JÓkenyér baconos croissant azok kedvencévé válhat, akiknek nem kell vigyázniuk az alakjukra és kedvelik a telt ízeket. A vajas tészta alapot vajjal tovább rétegeltük, hogy kívül ropogós, belül könnyű lehessen. Hosszú tésztavezetést alkalmaztunk, hogy kellően össze tudjanak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. A tésztát kézzel felsodortuk miközben belebújtattunk egy bacon szeletet. A végeredmény egy füstölt ízvilágú, tartalmas péksütemény, melyet maga Marie Antoinette is bizonyosan fenségesnek találna!
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, lapvaj*, szeletelt bacon szalonna, élesztő, kristálycukor, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1836 kJ |
Energia: | 439 kcal |
Zsír: | 24,36 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 14,65 g |
Szénhidrát: | 46 g |
Amelyből cukrok: | 1,28 g |
Rost: | 2,06 g |
Fehérje: | 8 g |
Só: | 1,42 g |

A croissant receptje nem Franciaországból ered, de Marie Antoinette jóvoltából mára a franciákhoz köti a világ. Mi a JÓkenyérnél a croissant-t vajban gazdag tésztából készítjük, melyet vajjal tovább rétegelünk, hogy egy igazán könnyű péksüteményt nyerhessünk. Hosszú tésztavezetést alkalmazunk, hogy kellően össze tudjanak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. A tetejére szórt eidami és gouda sajtok keveréke a sütést követően páratlanul ropogóssá varázsolja külsejét. Szaküzleteinkben megkóstolhatja szendvicsként is: sonkával, sajttal és friss zöldségekkel töltve maga az Álomszendvics!
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, lapvaj*, trappista sajt* , élesztő, kristálycukor, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 2185 kJ |
Energia: | 522 kcal |
Zsír: | 26,74 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 13,6 g |
Szénhidrát: | 55,32 g |
Amelyből cukrok: | 1,57 g |
Rost: | 2,47 g |
Fehérje: | 13,86 g |
Só: | 1,11 g |


Már annyira általános, hogy bele se gondolunk, vajon honnan származik ez a könnyű, ropogós péksütemény. A croissant története nem ismert, több mese is fennmaradt a sütemény első készítéséről. Az azonban biztos, hogy Bécsben a török ostrom leverésének ünneplésekor már készítették. Formája, a hold alak pedig a törökök zászlaját szimbolizálja. Franciaországba Marie Antoinette jóvoltából került. A croissant mára eggyé olvadt Franciaországgal, osztrák eredete teljesen a feledés homályába merült. JÓkenyér kínálatban készítjük a töltelék nélküli vajas croissant, továbbá édes-(belga csokoládés), vagy sós (sajtos/baconos) változatban is.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, lapvaj*, élesztő, kristálycukor, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1571 kJ |
Energia: | 375 kcal |
Zsír: | 16,7 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 12,26 g |
Szénhidrát: | 44,1 g |
Amelyből cukrok: | 3,6 g |
Rost: | 7 g |
Fehérje: | 8,7 g |
Só: | 0,84 g |

Ezen péksüteményünk alapja leveles tészta, melyet mi, a JÓkenyérnél vajjal készítünk és vajjal rétegelünk, hogy egy istenien könnyű finomságot nyerjünk. Hosszú tésztavezetést alkalmazunk, hogy kellően össze tudjanak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. Tejföllel kevert sonkával töltjük, melyhez bőségesen adunk petrezselymet is, mely utóbbinak a fogyasztása a szervezet számára különösen a téli hónapokban előnyös, hisz vitaminokban gazdag és gyomorerősítő, vesetisztító hatású. Akik szeretik a francia konyhában oly gyakori, leveles tészta alapú, sós finomságokat, azoknak bátor szívvel ajánljuk!
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, lapvaj*, sonka, reszelt sajt*, teljes tojáslé*, tejföl*, tengeri só, élesztő, kristálycukor, búza előtészta*, feketebors őrölt, petrezselyemlevél.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1586 kJ |
Energia: | 379 kcal |
Zsír: | 20 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 11,22 g |
Szénhidrát: | 35,95 g |
Amelyből cukrok: | 0,93 g |
Rost: | 1,58 g |
Fehérje: | 13,04 g |
Só: | 1,25 g |

A kajszibarack rendkívül gazdag béta-karotinban, ami az A-vitamin előanyaga. Élettani hatását tekintve ez az ''arany gyümölcs'' elsősorban szellemi munkát végzőknek lett teremtve, magas foszfor-, magnézium- és vastartalma miatt. Serkenti az agyműködést, a növekedést, javítja a látást, növeli az ellenálló képességet. A csontok, szövetek újjáépítésében is fontos szerepet játszik. A JÓkenyér lekváros táska gyerekkorunk közkedvelt sárgabarack lekvárral töltött leveles tésztájú péksüteménye, reggelire, tízóraira vagy uzsonnára egyaránt.
búzaliszt (BL55)*, kajszibarack íz, ivóvíz, lapvaj*, élesztő, kristálycukor, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1366 kJ |
Energia: | 325 kcal |
Zsír: | 12 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 8,07 g |
Szénhidrát: | 48,72 g |
Amelyből cukrok: | 0,85 g |
Rost: | 2,29 g |
Fehérje: | 4,42 g |
Só: | 0,66 g |

Együnk több gesztenyét! Nem csak finom, de nagyon egészséges is, így bármelyik elkészítési formáját is választjuk, szervezetünk mindenképpen csak jól járhat: a kalóriatartalma alacsony, míg szénhidráttartalma jelentős, amely a gesztenye kb. 30-35%-át alkotja. A szénhidrátok elsősorban energiaforrások és raktározott formájuk miatt gyorsan mobilizálható tartalék energiát jelentenek. A JÓkenyér pékjei a szokásos ízes táskák mellett szeretettel alkották meg ezt a fenségesen gazdag gesztenyével töltött leveles tésztát.
búzaliszt (BL55)*, gesztenyepüré, ivóvíz, lapvaj*, kristálycukor, élesztő, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1275 kJ |
Energia: | 303 kcal |
Zsír: | 10,09 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 6,61 g |
Szénhidrát: | 47,93 g |
Amelyből cukrok: | 6,75 g |
Rost: | 1,21 g |
Fehérje: | 4,51 g |
Só: | 0,54 g |

A jótékony meggy: gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát és ezáltal a visszér-betegségek elkerülését. Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást. A JÓkenyér meggyes táska ízletes gyümölcsös leveles tészta.
meggy, búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, lapvaj*, kristálycukor, búzakeményítő*, élesztő, citromlé, tengeri só, búza előtészta*, fahéj.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1030 kJ |
Energia: | 245 kcal |
Zsír: | 10,01 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 6,61 g |
Szénhidrát: | 34,27 g |
Amelyből cukrok: | 2,23 g |
Rost: | 1,23 g |
Fehérje: | 3,95 g |
Só: | 0,54 g |

A TÚRÓ a magyar konyhában közkedvelt alapanyag. Nem csak egészséges, hanem finom táplálék, amely tartalmazza a TEJ szervezetünk számára fontos összetevőit: magas biológiai értékű fehérjét, valamint kalciumot és foszfort. Alacsony energiatartalma és könnyű emészthetősége miatt mindenkinek – különösen idősebb embereknek és fogyókúrás étrenden lévőknek – javasolt a fogyasztása. A JÓkenyér pékárui közül a legkedveltebb süteményünk titka, a saját receptúra szerint összeállított rengeteg mazsolát tartalmazó prémium minőségű krémtúró, könnyű leveles vajas tésztába csomagolva.
búzaliszt (BL55)*, sovány krémtúró*, ivóvíz, lapvaj*, pudingpor*, kristálycukor, teljes tojáslé*, mazsola, citromlé, élesztő, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1072 kJ |
Energia: | 254 kcal |
Zsír: | 6,7 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 4,92 g |
Szénhidrát: | 40,3 g |
Amelyből cukrok: | 14,6 g |
Rost: | 1,05 g |
Fehérje: | 7,7 g |
Só: | 0,7 g |

Aki próbált már otthon leveles tésztát készíteni, az jól tudja, hogy ez nem egyszerű: időigényes feladat, melybe csak a gyakorlottaknak érdemes belevágni. A JÓkenyér áfonyás táska leveles tésztáját vajjal készítettük és vajjal rétegeltük, hogy egy istenien könnyű finomságot nyerjünk. Hosszú tésztavezetést alkalmaztunk, hogy kellően össze tudjanak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. A péksütemény nevét adó áfonya szinte minden más gyümölcsnél vagy zöldségnél erősebb és hatékonyabb antioxidánsokat tartalmaz. A vele készült töltelék pikáns ízvilágával egy igazán különleges reggeli, vagy uzsonna része lehet.
áfonya, búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, lapvaj*, pudingpor*, kristálycukor, élesztő, citromlé, tengeri só, búza előtészta*, természetes citrom ízesítő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Nyomokban tojást, tejet és laktózt, szójababot, csillagfürtöt, szezámmagot és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért nyomokban tartalmazhatják ezeket az összetevőket.)
Energia: | 1058 kJ |
Energia: | 252 kcal |
Zsír: | 9,82 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 6,61 g |
Szénhidrát: | 36,12 g |
Amelyből cukrok: | 4,44 g |
Rost: | 1,81 g |
Fehérje: | 3,9 g |
Só: | 0,54 g |

A JÓkenyér túrós csiga is egy olyan péksütemény, amely nem fog minden pékségben visszaköszönni. Nem csupán azért, mert ritkán találkozhatunk olyan gazdag kelt tésztával, mely valódi vajjal, hosszú tésztavezetéssel készült, hanem azért is, mert a túró tölteléket jellemzően csak táskával párosítják. A változatosságot kedvelő „csigarajongók” tehát örülhetnek, a diós és mákos csiga mellett, ez a harmadik csigakülönlegesség. Érdemes megkóstolni, hisz eme mazsolával gazdagított, saját készítésű túrókrémmel töltött péksütemény olyan finomság, ami felérhet egy Túró Rudival is.
búzaliszt (BL55)*, sovány krémtúró*, ivóvíz, kristálycukor, vaj*, pudingpor*, teljes tojáslé*, mazsola, sovány tejpor*, élesztő, citromlé, cukorfondant, búza előtészta*, tengeri só.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Nyomokban tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért nyomokban tartalmazhatják ezeket az összetevőket.)
Energia: | 1186 kJ |
Energia: | 281 kcal |
Zsír: | 6,89 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,19 g |
Szénhidrát: | 46,06 g |
Amelyből cukrok: | 10,03 g |
Rost: | 1,25 g |
Fehérje: | 8,14 g |
Só: | 0,55 g |

A kakaós csigát szinte mindenki szereti: finom leveles kelt tészta, lágyan olvadó selymes kakaó ízzel párosítva. Legfőképpen reggelire, növésben lévőknek akár vacsorára, vagy ebéd utáni desszertnek, a kakaós csiga helytáll minden szituációban. A JÓkenyér kakaós csigája kívül belül omlósan puha, így nem kell megküzdeni a külső ropogós réteg elfogyasztásával a szebb reményű gazdagon kakaós belsőért.
búzaliszt (BL55)*, kristálycukor, ivóvíz, lapvaj*, kakaópor, teljes tojáslé*, vaj*, sovány tejpor*, élesztő, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1637 kJ |
Energia: | 390 kcal |
Zsír: | 16 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 11,8 g |
Szénhidrát: | 52,9 g |
Amelyből cukrok: | 24,4 g |
Rost: | 1 g |
Fehérje: | 8,01 g |
Só: | 1 g |

Fahéj: A héberek, görögök és rómaiak a fahéjat fűszernek, illatszernek és gyógyszernek -emésztési zavarokra - egyaránt használták, míg az egyiptomiak balzsamokba keverték bele. Íze kesernyés-édeskés, picit csípős és illata jellegzetes. A fahéj illata meleg, fűszeres, amit a JÓkenyérnél könnyű ropogós kelt leveles tésztába tekerve ajánlunk Önnek.
búzaliszt (BL55)*, kristálycukor, ivóvíz, lapvaj*, teljes tojáslé*, vaj*, sovány tejpor*, fahéj, élesztő, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1692 kJ |
Energia: | 365 kcal |
Zsír: | 16,28 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 8,41 g |
Szénhidrát: | 57,62 g |
Amelyből cukrok: | 26,66 g |
Rost: | 2,21 g |
Fehérje: | 5,44 g |
Só: | 0,6 g |

A mákmagok elsősorban jelentős béltisztító hatásuk miatt foglalhatják el méltó helyüket az egészségmegőrző táplálkozásban. A mák jótékony élettani hatása még, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, csökkenti a magas vérnyomást, megelőzi az embóliát, trombózist.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, kristálycukor, mák, vaj*, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, sovány tejpor*, teljes tojáslé*, élesztő, cukorfondant, búza előtészta*, vanilin cukor, tengeri só, fahéj, természetes citrom ízesítő
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1428 kJ |
Energia: | 339 kcal |
Zsír: | 11,15 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,23 g |
Szénhidrát: | 51,06 g |
Amelyből cukrok: | 16,76 g |
Rost: | 2,03 g |
Fehérje: | 7,69 g |
Só: | 0,55 g |

A változatosságot kedvelő „csigarajongók” figyelmébe ajánljuk diós csigánkat, melynek alapja némileg eltér a közkedvelt kakaós csiga testvérétől, hiszen diós csigánk kelt tésztából készült. Ami azonban közös, hogy igazi vajjal, sok pihentetéssel születik meg ez a finomság is, mely aztán dióval töltve egy ellenállhatatlan péksüteménnyé válik. Miért pont dióval? A dió mellett számos érv szól. Leginkább érvédő, érelmeszesedést gátló, koleszterinszint csökkentő hatásáról ismert a magja, így már az ókorban is a közkedvelt eledelek közé tatozott. A JÓkenyér diós csigába egy leheletnyi fahéjjal ízesített, adalékmentes diótöltelék formájában kerül a dió. A boltokban frissen kisütött csigákat a „tálalást” megelőzően finoman megkenjük cukorfondanttal, mely nem csak védi, de tovább is gazdagítja ezt a finomságot.
búzaliszt (BL55)*, ivóvíz, kristálycukor, dióbél* [7,8%], frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, vaj*, teljes tojáslé*, sovány tejpor*, élesztő, cukorfondant, búza előtészta*, tengeri só, fahéj.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1522 kJ |
Energia: | 363 kcal |
Zsír: | 14,31 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0,26 g |
Szénhidrát: | 49,1 g |
Amelyből cukrok: | 14,33 g |
Rost: | 2,41 g |
Fehérje: | 8,17 g |
Só: | 0,55 g |

A teljes kiőrlés lehetővé teszi, hogy az előzetesen megtisztított gabonaszem összes hasznos alkotórésze, a korpa és a csíra is megmaradjon. Az így készült péksüteményeknek magasabb az élelmi rost-, vitamin-, fehérje-, ásványi anyag-tartalmuk, és jellemzően tömörebbek, vaskosabb szerkezetűek. A JÓkenyér teljes kiőrlésű francia kifli csakis a saját malmunkban, frissen őrölt, teljes kiőrlésű lisztből készül. Ezzel együtt sikerült egy viszonylag laza szerkezetű, a kategóriájában kifejezetten könnyűnek tekinthető péksüteményt megalkotnunk. Hogyan? A tésztát, - amely eleve vajban gazdag, - a vajjal tovább rétegeltük, majd jó sokáig hagytuk pihenni, hogy kellően összeérhessenek az ízek. Az eredmény tehát egy igazán különleges élmény, mely testünket és lelkünknek egyaránt nemesbíti. Egy páratlan finomság az egészséges péksütemények között. Ropogós sarkát még a francia pékek is megirigyelnék!
frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, ivóvíz, lapvaj*, élesztő, kristálycukor, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1480 kJ |
Energia: | 355 kcal |
Zsír: | 16,8 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 11,23 g |
Szénhidrát: | 39,6 g |
Amelyből cukrok: | 2,3 g |
Rost: | 7,1 g |
Fehérje: | 7,7 g |
Só: | 0,78 g |


Egy 100% teljes kiőrlésű lisztből készült, töltött, édes finomság. Készítéséhez kizárólag saját malmunkban, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzalisztet használunk fel. A tésztához sok vajat adunk, és sokáig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A tölteléket valódi dióból mi magunk főzzük, csak kiváló minőségű alapanyagokból.
frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, ivóvíz, dióbél*, lapvaj*, kristálycukor, élesztő, teljes tojáslé*, tengeri só, búza előtészta*, fahéj.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1581 kJ |
Energia: | 378 kcal |
Zsír: | 19,16 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 7,41 g |
Szénhidrát: | 39,97 g |
Amelyből cukrok: | 9,46 g |
Rost: | 6,24 g |
Fehérje: | 8,42 g |
Só: | 0,59 g |

Egy 100% teljes kiőrlésű lisztből készült, töltött, édes finomság. Készítéséhez kizárólag saját malmunkban, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzalisztet használunk fel. A tésztához sok vajat adunk, és sokáig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. A tölteléket magunk főzzük sok mákkal, fűszerekkel, a töltelék mennyisége és íze tökéletesen harmonizál a teljes kiőrlésű tésztával.
frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, ivóvíz, lapvaj*, mák, kristálycukor, élesztő, tengeri só, búza előtészta*, vanilin cukor, fahéj, természetes citrom ízesítő.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1487 kJ |
Energia: | 355 kcal |
Zsír: | 16,02 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 7,38 g |
Szénhidrát: | 41,92 g |
Amelyből cukrok: | 11,87 g |
Rost: | 5,86 g |
Fehérje: | 7,94 g |
Só: | 0,59 g |

A kakaós csiga a legkedveltebb péksüteményünk, mi magyarok többet vásárolunk belőle, mint bármi más péksüteményből. Ezért is éreztük fontosnak, hogy megalkossuk ennek a péksüteménynek a 100% teljeskiőrlésű verzióját. A teljeskiőrlésű kakaós csigánkhoz kizárólag saját malmunkban, frissen őrölt teljes kiőrlésű búzalisztet használunk fel. A tésztához sok vajat adunk, és sokáig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Így kívül ropogós, belül pedig puha tésztát kapunk, amit sok-sok kakaóval töltünk meg. Az eredmény sokkal több mint kakaós csiga: egy tradíció méltó megújítása, ami egyszerre hozza a megszokott ízeket, közben pedig teljesen új élményt nyújt. Kóstolja meg ezt az egészséges finomságot szaküzletünkben!
frissen őrölt teljes kiőrlésű búzaliszt*, ivóvíz, kristálycukor, lapvaj*, kakaópor, élesztő, tengeri só, búza előtészta*.
(Az allergén összetevőket "*"-al jelöltük. Termékeink tojást, tejet és laktózt, szójababot, zellert, szezámmagot, földimogyorót és dióféléket is feldolgozó üzemben készülnek, ezért- amennyiben összetevőik között külön nem szerepelnek- nyomokban tartalmazhatják ezeket.)
Energia: | 1574 kJ |
Energia: | 375 kcal |
Zsír: | 14,41 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 8,75 g |
Szénhidrát: | 50,35 g |
Amelyből cukrok: | 22,99 g |
Rost: | 8,07 g |
Fehérje: | 6,82 g |
Só: | 0,66 g |
