Hónap témája

Teljeskiőrlésű tönköly kenyér

TELJESKIŐRLÉSŰ TÖNKÖLY KENYÉR

A teljeskiőrlésű tönköly kenyér 350 gr-os kiszerelésben kerül a Jókenyér szaküzletek polcaira, Brotter álnéven pedig szeletelt/csomagolt formában országosan a SPAR üzletekben is elérhető. Ez a termékünk is a Jókenyér többi kenyeréhez hasonlóan természetesen adalék- és színezőanyag-mentes.

A tönkölybúza rendkívül egészséges, a többi búzafajtához képest lényegesen magasabb a fehérje tartalma. Megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport, továbbá E-vitamin tartalma is jelentős. Ennek köszönhetően segít fiatalon tartani a test szöveteit.

A tönköly gabona nagy előnye, hogy könnyen emészthető, nem terheli a szervezetet, a benne lévő hasznos tápanyagok viszonylag gyorsan felszívódnak a szervezetben. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint és az érfalak lerakódásai.

A hagyományos gabonaféléknél alacsonyabb a szénhidrát- és rosttartalma, ezért a cukorbeteg és fogyókúrás étrendekbe is belecsempészhető.

osszetevok gomb
Víz, teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt, teljeskiőrlésű rozsliszt, búzaliszt (BL-112), tengeri só, élesztő.

Várjuk Önöket Jókenyér szaküzleteinkben, ahol az új kenyér hónapjához híven egész áprilisban bevezető, akciós áron kínáljuk teljeskiőrlésű tönköly kenyerünket. Megéri megkóstolni!

Jó étvágyat hozzá!